Известие

Collapse
No announcement yet.

Липса на мощност в ниските обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Липса на мощност в ниските обороти

Последните няколко дни колата ми има странно и тревожно за мен поведение.
    В ниските обороти - от 1000 до 2000 об/мин, колата няма никаква мощност. По принцип в този оборотен диапазон и преди не можеше да се похвали с някакви сериозни динамични характеристики, но сега положението е направо плачевно. Дори и на 2-ра предавка неще да "тегли"...
    Естествено, подмине ли 2000 об/мин и колата се изстрелва. Забелязах и друго - много по-рано и по-дълго време стига максимален бууст, който е почти 1,6 бара. Преди сякаш стигаше до 1,5 бара и то за момента, след което бууста падаше.
    Според вас това дали са признаци на запънати лопатки на турбината или трябва да търся повредата в някой маркуч по вакуумите?
    А може ли да е и нещо друго?
    Няма изписани грешки.
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Колега свали и почисти EGR моята преди 2 месеца ми изкара акала с подобен симптом и се оказа че беше заседнал! След сваляне и хубаво почистване всичко е наред и не сам имал проблеми! И при мен не светеше чека на мотора но като я закачихме грешката беше "Ниско количество въздух". Дано и при теб да се окаже това!

Comment

Малко офтопик, ама що ми се струва, че си пропуснал да се похвалиш с нова придобивка?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        Малко офтопик, ама що ми се струва, че си пропуснал да се похвалиш с нова придобивка?
        За мен ли става въпрос?

Comment

В случая за z;m.
          Но и ти можеш да се похвалиш.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

При тия симптоми може и клапите на всмукателния колектор да са блокирали.Проверете ги и и тях.
            Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

ЕГР 100 %
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Направо една планка преди Егр да го затапиш..и го махаш софтуерно.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първото нещо, което направих преди да потърся помощ във форума, беше да сваля и почистя ЕГР. Верно, че по него имаше доста сажди, но дори и след почистването му до блясък (дадох го на една автомивка и там го третираха с разни препарати и парострука), нямаше подобрение в поведението на автомобила.
                  Мен повече ме притеснява проблема с въпросните клапи в всмукателния колектор - да не би те да са в основата на този проблем?. Бях чел из форума, че създават някакви проблеми, но не се сещам какви точно бяха симптомите.
                  И все пак, остава ли като възможен варианта да са запекли лопатките на турбината?

---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:24 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  В случая за z;m.
                  Но и ти можеш да се похвалиш.
                  Не помня къде, но мисля че се похвалих... преди около има-няма 2 години
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                    Първото нещо, което направих преди да потърся помощ във форума, беше да сваля и почистя ЕГР. Верно, че по него имаше доста сажди, но дори и след почистването му до блясък (дадох го на една автомивка и там го третираха с разни препарати и парострука), нямаше подобрение в поведението на автомобила.
                    Мен повече ме притеснява проблема с въпросните клапи в всмукателния колектор - да не би те да са в основата на този проблем?. Бях чел из форума, че създават някакви проблеми, но не се сещам какви точно бяха симптомите.
                    И все пак, остава ли като възможен варианта да са запекли лопатките на турбината?

---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:24 ----------

Не помня къде, но мисля че се похвалих... преди около има-няма 2 години
                    А соленоида на ЕГР-а как беше ????? според мен не со изчистил хубаво............закачи я на комп бре,вземи си купи един ЕЛМ и действа с ФЕС като няма кой да ти я закача адекватно при вас
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако е запекла геометрията ти...ще пренадува...на комп ще го хванете високо нялягане!
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Клапите колега ,там ти е проблема според мен. Трябва обаче да ги види човек, който е наясно с тази кола защото ако са блокирали може да прецакаш ел.моторчето което ги управлява или лостовата система която ги движи.Не е нещо сложно, но е малко на кофти място и дилетанти само могат да ти направят беля докато се учат кое какво е.Виж ако клапите вече са се счупили и работата не стане с раздвижването им,тогава те чака неприятно разглобяване и сваляне на всмукателния колектор.
                        Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

И понеже затапването на ЕГР-а няма да те затрудни, сложи му една тапичка и сам ще усетиш разликата ако проблема е в него.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            А соленоида на ЕГР-а как беше ????? според мен не со изчистил хубаво............закачи я на комп бре,вземи си купи един ЕЛМ и действа с ФЕС като няма кой да ти я закача адекватно при вас
                            Вчера я закачихме на диагностика.
                            Имаше грешка - "въздух - дебитомер".
                            Почистихме го, но май пак не е съвсем същото.
                            Спомних си, че преди 2 зими, когато за пръв път се задръсти ДПФ'а, тогава пак беше записала грешка дебитомер. Като изкарахме дебитомера се оказа, че целият е в сажди. Нямам идея как се беше получило това, но след почистването му, колата си беше пак ОК.
                            Днес пак ще я закачим, за да видим дали пак е записала същата грешка.

Comment

Нормално е при проблем с ЕГР да се запише грешка в дебитомера.
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X